Mn. Antoni Davesa i Coll

(Salt, 7 de juny de 1931 – Barcelona, 17 d’octubre de 2012)

Imatge: Arquebisbat de Barcelona

Antoni Davesa i Coll va estudiar als Germans de les Escoles Cristianes (La Salle) de Salt fins l’any 1944 en el que va ingressar al Seminari diocesà de Girona on va fer els estudis d’Humanitats, Filosofia i Teologia i on durant 3 anys estar al servei del bisbe de Girona, Mn. Josep Cartañà Inglés, fins que el 8 de juliol de 1956 va ser ordenat prevere a l’església de Sant Martí del Seminari de Girona.

El seu primer destí, com a vicari, va ser a la parròquia de Sant Josep de Girona, a la qual tornaria durant un breu període (1963-1964) després de tres anys d’absència.

El 1960 va ser destinat com a rector de la parròquia de Massanes fins al 1963, posteriorment el de la parròquia d’Aiguaviva (1964) i el regent d’Estanyol (1967).

Mentrestant, l’any 1965, havia estat nomenat oficial de la Secretaria General del bisbat al costat del bisbe de Girona, Mn. Narcís Jubany i Arnau. Un any més tard, el 1966, va entrar a formar part del Secretariat diocesà de Litúrgia. Càrrecs que va ocupar fins l’any 1972 quan Mn. Jubany, nomenat arquebisbe de Barcelona, el va voler al seu costat i li oferí ser el seu secretari particular.

Durant vint-i-quatre anys va ser el secretari personal de l’arquebisbe a Barcelona, càrrec que combinà amb el de capellà familiar i amb la col·laboració amb la pastoral de la Casa de Repòs Sant Camil.

L’any 1997, i fins la seva mort, va entrar a formar part de l’equip pastoral de l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona al servei dels malalts i de l’església del mateix hospital, lloc on es va celebrar una missa exequial el 18 d’octubre de 2012.

El funeral i l’enterrament van tenir lloc, per desig personal, a la parròquia de Sant Jaume de Salt el mateix dia 18 d’octubre.