El Grup d’Experts sobre la Descripció Arxivística (EGAD)

El Grup d’Experts sobre la Descripció Arxivística (EGAD) té la missió de promoure i facilitar l’intercanvi internacional d’informació sobre els recursos arxivístics.

Per aconseguir-ho, ha de desenvolupar les recomanacions específiques per a la normalització de la descripció arxivística i que després han de ser acceptades pels governs nacionals i les comunitats professionals d’arxivers. En el nostre cas, la Generalitat de Catalunya i l’Associació d’Arxivers de Catalunya (AAGDC).

L’EGAD està formada per experts en el camp de la descripció arxivística i les normes de descripció. Els membres són escollits dins de la comunitat professional internacional, d’acord amb el reconeixement de la seva experiència en aquest camp.

Els objectius de l’EGAD són:

  • fomentar i facilitar el desenvolupament i implementació d’estàndards i millors pràctiques per a la descripció arxivística
  • suport a la comunicació i l’intercanvi d’informació sobre els estàndards i bones pràctiques per a la descripció arxivística, així com la seva posada en marxa i la formació en aquestes eines
  • servir d’enllaç amb altres professions de la informació, com ara l’IFLA, ICOM, i els organismes internacionals de normalització.

La missió de l’EGAD pel període 2012-2016 és el desenvolupament d’un model conceptual per a la descripció arxivística, a fi d’abordar la interrelació dels components de la descripció dins d’un sistema de descripció arxivística i de permetre que la descripció arxivística estigui en relació amb les normes de descripció associades al patrimoni cultural.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s