Els problemes de Salt

Los sitios de Gerona, edició 28/04/1978, pàgina 5
Los sitios de Gerona, edició 28/04/1978, pàgina 5

“- Per donar a conèixer a la gent quina és la realitat socio-econòmica i cultural de Salt, quins problemes més importants està travessant, en aquests moments, la població?

Els econòmics, els propis d’una situació de crisi que és a nivell de tota Europa, però que a Espanya s’accentua (…), aquí en lloc de tenir diners, tenim deutes. A Salt la crisi és general (…). Des del punt de vista social, el més greu és la pèrdua i la falta de personalitat. Moltes famílies pensen que Salt és un lloc on només s’ha d’anar a menjar i a dormir. Falta d’identitat i pèrdua dels que vivien aquí (…). Aquests nous veïns no se senten saltencs. Per ells això només és un barri.

– El problema de la immigració és molt greu aquí, a Salt. Ens vol explicar alguna cosa al respecte de la intensa onada (immigratòria) que s’ha produït i que encara augmenta?

Jo crec que la situació és greu per la falta d’estructures per encasillar i encaminar a aquests immigrants. No hauria de ser greu, però el que és notori és la falta de mitjans i d’estructures que acullin aquesta gent procedent d’altres regions. La comunitat és impotent perquè no té mitjans i no poden assimilar la població per falta d’òrgans. (…)”

Aquesta entrevista al, aleshores, senador per Girona, Salvador Sunyer i Aimeric, va ser feta i publicada a “Los Sitios de Gerona” en l’edició del divendres 28 d’abril de 1978, pàgina 5. Cinc anys després, Sunyer seria el primer alcalde de Salt de la democràcia.

35 anys després encara parlem de crisis.