8, 9 i 10 de març

CAT AMS-AIAS Casal de Jubilats de Salt (1986)
CAT AMS-AIAS 238. Casal de Jubilats de Salt (1986). Foto: Manel Lladó.

8 de març de…

1996

El Director General de Carreteres de la Generalitat, Eduard Alabern, inaugura les obres del nou tram del passeig Països Catalans comprès entre el carrer Santiago Ramon y Cajal i Miguel de Cervantes.

Es posa en marxa, oficialment, el nou enllumenat del Barri Vell des del carrer Vidal i Barraquer.

S’inaugura el centre de suport de la UOC Gironès a la Casa de Cultura Les Bernardes amb una conferència a càrrec de Jean-François Botrel, catedràtic especialista en història espanyola del segle XIX.

S’atorguen els Premis Tres de Març a Lluís Molins, promotor i creador de l’Escola de Belles Arts de Salt i al Casal de Jubilats de Salt, representat pel seu president, Joan Boada.

9 de març de…

1889

Mor Francesc Vilardell i Gratacós, alcalde de Salt (1887-1889), representant de la Compañía Arrendataria de Tabacos i diputat provincial, entre d’altres càrrecs. L’enterrament va tenir lloc el dia 11 de març a les 8 del matí amb una gran assistència de públic.

1983

El DOGC publica el Decret 72/1983, de 3 de març, pel qual s’aprova la segregació dels antics municipis de Salt i Sarrià de Ter, del terme municipal de Girona, per constituir-se en municipis independents.

1991

El Conseller de Governació, senyor Josep Gomis i Martí, inaugura les noves dependències de la Policia Local del carrer Major núm. 165.

1996

El President de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, inaugura el geriàtric de Les Vetes situat a l’antiga guarderia de la fàbrica Coma Cros.

2008

El rotatiu francès “Le Monde”, tria Salt com exemple per analitzar la immigració a Catalunya. El reportatge se centra en l’escola pública “La Farga” com a model d’integració mitjançant el català.

10 de març de…

1987

Veïns indignats de Salt omplen de brossa els clots de la carretera del Sitjar com a protesta pel mal estat en que es troba una de les principals vies d’accés a la vila.