Les primeres d’abril:

 

Entrada a l'hospital psiquiàtric
Entrada a l’hospital psiquiàtric

Dia 1

Any 2005:  L’escola de fisioteràpia Garbí de la UdG es trasllada a un edifici de nova planta prop de l’hospital Santa Caterina de Salt, projectat pels arquitectes Valèria Barbra, Lluís Laderia i Irma Cases.

Any 2006:  La consellera Geli col·loca la primera pedra del segon centre d’atenció primària de Salt. El nou centre es construeix al costat de l’escola El Pla de Salt, amb dues plantes, i una superfície de 1.600 m²

Dia 3

Any 1907:  Els agents de vigilància i el cap del Sometent del Veïnat detenen un home com autor d’amenaces de mort a la seva esposa de la que feia temps que estava separat. El detingut, juntament amb la seva pistola, són posats a disposició del jutjat.

Any 1979:  Primeres eleccions municipals de la Democràcia i les primeres en que Salt no pren part perquè està annexionada a Girona.

Dia 4

Any 2004:  S’inaugura en el Museu de l’Aigua la mostra fotogràfica “Salt: el treball i la dona”, en la que es recollien testimonis gràfics en relació al món de la dona.

Dia 5

Any 1914:  El Patronat de Sant Lluís inaugura una biblioteca de “Buenas Lecturas”. En els actes d’inauguració es representen les obres de teatre “Pobre mare!” i “Casat”. Seguidament té lloc la conferència “La lectura baix diferents aspectes” per part del farmacèutic Joan Fabrellas.

Dia 7

Any 1904:  El Diario de Gerona publica la següent notícia: “Entre las mil y mil deficiencias que ofrece la linea de Amer hay algunas que por su naturaleza parece imposible sean toleradas por quienes tienen el deber de corregirlas, debidas a la falta de personal.

Un ejemplo: En la estación de Salt, las más de las veces las agujas de entrada y salida no están debidamente cubiertas y cuando lo están lo son por el jefe de la estación, porque allí no hay ni mozo, ni auxiliar, ni guarda agujas.

La consecuencia inmediata de eso es que el despacho de billetes está abandonado, pues solo puede atenderse a expensas del abandono de las agujas.

Próxima a dicha estación hay un paso a nivel que cubre un muchacho que carece de la edad y condiciones reglamentarias.

Por efecto de esa falta de personal no se abre jamás la puerta de la estación y hay que entrar y salir de la misma por la puerta de la valla.

Y… continuaremos.

Any 1974:  Un centenar de joves saltencs es manifesten pels carrers de Salt amb braçalets i corbates negres i pinten una ratlla vermella en el carrer Major a l’alçada de la travessia de Santa Eugènia com a protesta de l’annexió de Salt a Girona.


2 thoughts on “Les primeres d’abril:

Els comentaris estan tancats.