Les quartes d’abril

CAT AMS-AIAS 2217 Actes d'inauguració de la Biblioteca Pública Municipal de Salt
CAT AMS-AIAS 2217 Cantada de l’Orfeó Flor de maig durant els actes d’inauguració de la Biblioteca (1954)

Dia 22

Any 1916

És dissabte de Pasqua i a Girona hi ha una cantada de caramelles en la que participen diversos cors de les comarques gironines, entre ells el cor saltenc “La Barretina”, un dels més aplaudits.

Dia 24

Any 1908

El cap del Sometent deté a Salt dos homes acusats del robatori d’unes gallines a l’estació de Salt i a l’Hostal de Talaià. Els homes, en el moment de la detenció, portaven algunes eines que feien servir per trencar les tanques dels galliners.

Dia 27

Any 1908

Acaben les oposicions per a la plaça de Metge Director del manicomi de Salt amb un empat entre dos opositors. El Tribunal, davant d’aquest fet, decideix declarar deserta la plaça i convocar noves oposicions. És el segon cop que les oposicions es repeteixen.

Any 2004

Diverses entitats organitzen el 1r. Mercat de les Cultures, amb l’objectiu d’intercanviar, mostrar i donar a conèixer les diferents expressions culturals que conviuen al municipi.

Dia 28

Any 1896

La companyia del ferrocarril Girona – Olot anuncia l’establiment d’una tarifa de bitllets d’anada i tornada a un preu reduït en el tram Salt – Amer.

CAT AMS-AIAS 5248 El tren d'Olot passant per entre els camps plens de garberes de blat assecant-se al sol. Col·lecció: Casadevall i Sastre, Teresa
CAT AMS-AIAS 5248 El tren d’Olot passant per entre els camps plens de garberes de blat assecant-se al sol.
Col·lecció: Casadevall i Sastre, Teresa

Any 1982

El Ple de l’Ajuntament de Girona resol, per unanimitat, remetre l’expedient de segregació de Salt a la Generalitat de Catalunya.