Les dues darreres d’abril i les primeres de maig

CAT AMS-AIAS 2172
CAT AMS-AIAS 2172 (1942) Autobús de la línia de Salt – Santa Eugènia – Girona.

Dia 29

Any 1915

L’alcalde de Salt, Enric Cat, sol·licita la declaració d’utilitat pública per un camí veïnal que s’anomenarà de les “Cases Noves” i que va de Sant Gregori a Fornells passant per Salt i el Perelló.

Any 1921

Mor a l’hospital de Salt, víctima d’una greu malaltia, el compositor Joan Casadevall, director de l’orquestra La Selvatana.

Any 1916

Detenen el veí de Salt, Josep Fàbrega, com a presumpte autor de la tala i robatori de tres arbres d’una finca coneguda com “La Guixera”.

Dia 30

Any 1907

Un home denuncia que ha estat atracat en la carretera a l’alçada de Montfullà per tres individus que l’han lligat a un arbre i li han robat tot els diners que portava. La Guàrdia Civil després de fer algunes investigacions, descobreix que l’home havia passat el dia del suposat robatori a Salt jugant i que, al perdre tot el que tenia, s’havia inventat el robatori per justificar davant la seva dona la seva absència del domicili i la pèrdua dels estalvis. Per aquesta falsa denúncia va ser lliurar als tribunals.

Any 1924

La volta ciclista a Catalunya, després de sortir el dia abans de Barcelona i fer nit a Figueres, passa per Salt a les quatre de la tarda en direcció a Vic.

Dia 1 de maig

Any 1921

Amb motiu de la celebració del 1r de maig, festa del treball, se celebren a Girona diversos actes i mítings. A Salt, a les 3 de la tarda, el senyor Costal fa una conferència.

Dia 2

Any 1917

La senyora Carme Conca mor cremada en encendre-se-li, per causes desconegudes, el seu vestit quan es trobava sola en el seu domicili.

Dia 3

Any 1914

Un matrimoni de Salt agafa per equivocació el tren de Barcelona en lloc del de Portbou a l’estació de tren de Girona. S’adonen del seu error quan el tren ja està en marxa i salten a l’andana. Tots dos resulten ferits, la dona de gravetat.

Dia 4

Any 1934

Mor a Santiago de Xile el senyor Joan Gispert que havia estat durant molts anys el líder republicà de Salt.

Dia 5

Any 1929

A dos quarts de quatre de la tarda, un autobús de l’empresa La Saltense, va xocar contra un arbre de la carretera de Salt a conseqüència d’haver rebentat un pneumàtic. Es donava la circumstància que el vehicle portava a Bescanó l’equip de futbol de Sarrià de Ter. Dos jugadors i el conductor del bus van patir ferides lleus.

Anuncis