D’obrers, joventut i ràbia canina, les quartes de maig

"El Poble de Salt" (1930) Secció Hemeroteca de l'AMS
“El Poble de Salt” (1930) Secció Hemeroteca de l’AMS

Dia 20

Any 1932

Els obrers de la fàbrica Manufacturas Antonio Gasol, SL del Veïnat de Salt demanen al Consell Provincial del Treball que intercedeixi en el conflicte que tenen entre els mateixos treballadors ja que uns volen unes festes intersetmanals i altres unes altres. El Consell estableix, tres dies més tard, un calendari de dies inhàbils per resoldre les divergències entre els treballadors: es recuperaran les hores corresponents perllongant la jornada entre els altres dies laborables de l’any en mitja hora de treball al dia.

Any 1936

El Comissari de la Generalitat, senyor Oliva, visita el sanatori Martí i Julià per inaugurar la nova cuina de l’establiment capaç per a 1.000 places, amb la qual cosa queden atesos tots els serveis d’alimentació ja que el nombre de pacients ingressats és de 800.

Dia 21

Any 1931

La Joventut Republicana de Salt organitza un míting a la Sala Gubau on prendran part els ciutadans Llorenç Vila, J. Jové, G. Sardà i Pere Cerezo, aquest darrer regidor de Girona.

Any 1932

El Diari de Girona anuncia que ha quedat extingida la ràbia canina en tot el terme municipal de Salt.

Dia 22

Any 1949

Se celebra el I Festival Esportiu Escolar en el que participen les Escoles Nacionals i les privades de Salt, Bescanó i Santa Eugènia. Partits de futbol, carreres de 50 i 80 metres i lluites de corda. Els guanyadors van ser les Escuelas Cristianas de Salt.

Dia 23

Any 1931

El diari El Poble de Salt organitza al Centre Republicà la festa coneguda com “Damisel·la Salt i la seva cort d’Amor” amb la col·laboració de l’orquestra La Principal de la Bisbal.

Any 1932

La Societat Catalana de Psiquiatria i Neurologia de Barcelona dóna el nom del doctor Martí i Julià al Manicomi de Salt.

Any 1947

S’acaba la Setmana de la Jove organitzada per les joves d’Acció Catòlica que va consistir en una sèrie de conferències dirigides per mossèn Antonio Talamás, de la parròquia del Mercadal. La setmana va acabar amb la benedicció de la bandera de l’associació, un esmorzar, un acte d’afirmació catòlica i una vetllada líric-dramàtica al col·legi de les Dominiques.

Dia 24

Any 1905

El cap del Somatent i la Guàrdia Civil detenen un individu de Salt acusat d’uns robatoris de plantes del mas Carrió de Sant Gregori

Any 1953

El Consejo Diocesano de la Adoración Nocturna Española disposa la celebració durant la Pasqua de Pentecostés de la Festa de les Espigues a Salt amb una desfilada nocturna i diferents actes religiosos que duraran tota la nit.

Any 1954

A les 4 de la tarda els nens de les quatre escoles de Salt van a l’església parroquial a celebrar una missa en commemoració del Día de la plegaria infantil pro paz del mundo.

 

Anuncis