Fàtima visita Salt

817El 3 de juny de 1951 la imatge de la Mare de Déu de Fàtima, que havia iniciat el seu periple per poblacions de Catalunya l’any 1950, arriba a Salt procedent de Girona i s’hi va estar fins el dia 9 del mateix mes.

Per celebrar-ho, els veïns van engalanar els carrers de la població per on passava la imatge. A la descripció de la fotografia trobem el text següent:

“Entarimat que va rebre la visita de la Verge de Fàtima el primer dia a Salt. Està aixecat a la plaça de Verdaguer, quan aquesta enllaça amb el passatge Verdaguer, al vessant nord de la plaça. Envoltant l’entarimat, una munió de gent per donar la benvinguda a la Verge. Dalt de l’entarimat, al centre, davant l’arc triomfal amb el nom de Maria que li donava la benvinguda, la figura de la Verge dalt del tabernacle engalanat amb flors i cintes i la vara de comandament de l’alcalde de Salt. Entre les diferents persones que hi ha al seu voltant es reconeix: a l’esquerra de la Verge, mossèn Sebastià Puig i, davant d’aquest, mossèn Àngel Caldas. Darrera la Verge, amb el cap girat, Ramon Bover i, al seu costat portant la bandera d’Acció Catòlica, Paco Paulí. Al costat d’aquest i endavant, Josep Ma Vilagran i l’alcalde Muñoz Ravetllat. A la part frontal dreta de l’entarimat, uns nens vestits dels pastorets a qui es va aparèixer la Verge. Darrera l’entarimat, un balcó del passeig de Verdaguer, vessant oest, decorat amb un domàs amb l’escut de la Verge de Fàtima i flors. És el mateix escut que decora, a banda i banda, la barana frontal de l’entarimat.”

 

 

Anuncis

2 thoughts on “Fàtima visita Salt

Els comentaris estan tancats.