D’accidents, baralles i festes

137
CAT AMS 137 Sometent de Salt. (1910-1930) Col·lecció i autor: Joan Vivó

Alguns dels fets més destacats que van passar a Salt per aquestes dates, fa uns quants anys:

DIA 10

ANY 1888

Un home aconsegueix rescatar una nena de la latrina on havia caigut per accident, per sort tot queda amb un espant i un principi d’asfíxia que és solventat per la ràpida intervenció de l’home.

ANY 1926

Es fa públic que les orquestres contractades per amenitzar la Festa Major d’aquest any són: La Principal de Santa Coloma de Farners, Torres de Barcelona, Fatxendes de Sabadell i La Principal de Perelada.

DIA 13

ANY 1905

Una baralla a Salt amb armes blanques i de foc acaba amb el resultat d’un ferit i cinc detinguts per la Guàrdia Civil. El motiu eren antics ressentiments entre tres homes, Narcís Puig, de Pont Major, Joan Serrat, de Figueres, Narcís Carreras, de Palau-Sacosta i Francesc Lamarca, de Salt, tenien contra Francesc Vigas i Francesc Quintana.

Sembla ser que Puig va disparar contra Quintana sense ferir-lo i això va provocar la baralla general: els altres quatre individus es van llançar contra Quintana amb pals ferint-lo finalment.

DIA 14

ANY 1936

L’associació Jovent d’Ara organitza el festival d’estiu amb la contractació de l’orquestra Orient Jazz. La festa comença a les 9 del vespre a la carretera entre els bars Flor i Pep.

DIA 16

ANY 1938

L’Ajuntament cedeix, després de negar-s’hi diverses vegades, un local al PSU de Salt que compte amb un centenar d’afiliats al municipi.