D’accidents, baralles i festes

137
CAT AMS 137 Sometent de Salt. (1910-1930) Col·lecció i autor: Joan Vivó

Alguns dels fets més destacats que van passar a Salt per aquestes dates, fa uns quants anys:

DIA 10

ANY 1888

Un home aconsegueix rescatar una nena de la latrina on havia caigut per accident, per sort tot queda amb un espant i un principi d’asfíxia que és solventat per la ràpida intervenció de l’home.

ANY 1926

Es fa públic que les orquestres contractades per amenitzar la Festa Major d’aquest any són: La Principal de Santa Coloma de Farners, Torres de Barcelona, Fatxendes de Sabadell i La Principal de Perelada.

DIA 13

ANY 1905

Una baralla a Salt amb armes blanques i de foc acaba amb el resultat d’un ferit i cinc detinguts per la Guàrdia Civil. El motiu eren antics ressentiments entre tres homes, Narcís Puig, de Pont Major, Joan Serrat, de Figueres, Narcís Carreras, de Palau-Sacosta i Francesc Lamarca, de Salt, tenien contra Francesc Vigas i Francesc Quintana.

Sembla ser que Puig va disparar contra Quintana sense ferir-lo i això va provocar la baralla general: els altres quatre individus es van llançar contra Quintana amb pals ferint-lo finalment.

DIA 14

ANY 1936

L’associació Jovent d’Ara organitza el festival d’estiu amb la contractació de l’orquestra Orient Jazz. La festa comença a les 9 del vespre a la carretera entre els bars Flor i Pep.

DIA 16

ANY 1938

L’Ajuntament cedeix, després de negar-s’hi diverses vegades, un local al PSU de Salt que compte amb un centenar d’afiliats al municipi.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s