D’electricitat, llamps i autopistes

944271_474242692650196_58713312_n
Vista aèria de Salt amb la línia de l’autopista partint el terme municipal. AMS-AIAS 731 (1985)

DIA 18

   ANY 1906

Una Reial Ordre autoritza a Ramon Berenguer a establir una línia elèctrica entre Vilanna i Palamós que ha de passar per Bescanó, Salt, Santa Eugènia, Girona, Quart, Cassà de la Selva, Llagostera, Sant Feliu de Guixols, La Teulera, Sant Antoni, Calonge i Palamós. Les corporacions municipals i els particulars que vulguin acollir-se a aquest fluid elèctric hauran de pagar la servitud de pas.

DIA 19

   ANY 1920

Un fort temporal de pluja, vent i pedra destrueix part de les cotxeres del tren d’Olot

DIA 20

   ANY 1888

Un incendi destrueix totalment l’habitatge de la família de Miquel Martí, per sort no s’han de lamentar víctimes personals gràcies a l’ajut prestat per tots els veïns.

   ANY 1903

Durant una forta tempesta cauen dos llamps en el parallamps de la fàbrica Comas, Clivillers y Cia que van provocar uns trons tan forts que es van sentir fins a Girona. A causa de la caiguda dels llamps, una operària va resultar ferida en un braç i una altra va perdre el coneixement.

DIA 21

   ANY 1971

S’inaugura l’autopista AP-7, la construcció de la qual suposà una brutal agressió i partició del terme municipal i es convertí en una autèntica barrera física i funcional.

DIA 24

   ANY 1899

Surt a la premsa la notícia de l’estudi de viabilitat de la construcció d’un tramvia que uneixi Salt amb el Pont Major passant per Santa Eugènia i Girona.

   ANY 1905

Un veí troba a la riba del Ter unes peces de roba d’home abandonades. Amb la sospita que algú ha pogut tenir un accident en el riu, es posa en contacte amb la Guàrdia Civil que es desplaça al lloc de la troballa i troben, a la gorga de l’Om, el cos sense vida d’un jove que, per la documentació que duia a la cartera que hi havia dins la butxaca de l’americana, es tractava de Felip Budó, barber de Vilamaniscle i desaparegut des de feia dos dies. La Guàrdia Civil sospita que es va ofegar en voler esbrinar la profunditat del riu per travessar-lo ja que anava vestit amb camisa.

Anuncis