De cantants, presidents i nois despullats

5572b
CAT AMS 5572 Actuació de l’orfeó Flors de Maig al cinema Núria (1954) Autor desconegut.

Dia 3 de juliol de 1954

Es presenta oficialment l’orfeó “Flors de maig” al cinema Núria. El conjunt musical va ser obra del saltenc Lluís Julià i estava format per 110 veus. Inicialment interpretaven obres de Mozart, Bach, Morera, Beethoven o Millet. Van ser els encarregats d’amenitzar l’acte d’inauguració de la biblioteca pública que estava situada en un local de les Escuelas Nacionales.

Dia 4 de juliol de 1981

El doctor Alfons Moré dimiteix com a president del Consell Municipal de Salt (el consell que tenia cura dels interessos del poble durant els anys en que vàrem estar agregats a Girona). El càrrec de president el va passar a ocupar el senyor Josep Cristòfol.

Dia 4 de juliol de 1954

La Guàrdia Civil deté i ingressa a la presó tres nois per escàndol públic. Aprofitant que la sèquia Monar no portava gaire aigua, els nois es dedicaven a recollir el metall que hi trobaven vestits tal i com la seva mare els va portar al món. Els redactors del diari “Los Sitios” no s’expliquen quina necessitat tenien els nois de fer aquesta feina totalment despullats ja que l’aigua no els arribava als turmells.

(no, no ho demaneu: no tenim foto d’aquesta entremaliadura)

Dia 5 de juliol de 1903

El casino “Invencible Industrial”, del Veïnat de Salt, contracta l’orquestra “L’Art Gironí” dirigida pel mestre Joaquim Vidal, per celebrar el dia del seu patró, Sant Jaume.

Dia 6 de juliol de 1897

Un grup d’homes de Girona, que venen d’excursió a Salt, es queixen al diari del tracte i els insults rebuts per un grup de mainada (“chicuelos desvergonzados”): “(…) jamás en boca de personas mayores, de esas que se distinguen por lo relajado de sus costumbres y lo escandaloso de su lenguaje, han oído frases más insolentes ni blasfemas más horribles, de manera que no comprendieron como por las autoridades de aquel pueblo (Salt) no se trataba de corregir lo que según informes adquiridos es tan constante, que llega al punto de cohibir a no pocas personas la salida de sus domicilios en determinadas circunstancias”.

 

Anuncis