El fantasma de la Mulleras

mulleras

El passat 19 de juny es va presentar amb èxit a la Biblioteca Pública Iu Bohigas la novel·la breu de Jaume Prat, il·lustrada per Quim Paredes, El fantasma de la Mulleras. Una llegenda urbana del Veïnat de Salt, editada per Curbet Edicions amb la col·laboració de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Salt.

El fantasma de la Mulleras ens explica l’aventura que viu la Sandra una tarda de gener en sortir de l’escola amb l’encàrrec de fer un treball sobre la indústria tèxtil a Salt. La noia, però, poc s’espera que per portar-lo a terme tindrà un guia d’excepció, un misteriós guia vingut del passat que l’endinsarà en els secrets d’aquesta indústria a través d’una visita a la fàbrica Mulleras del barri del Veïnat on veurà i viurà emocions tan intenses que trasbalsaran la seva vida per sempre.

És un llibre de lectura molt ràpida, amb unes belles i senzilles il·lustracions de Quim Paredes, que ens transporta a un món ja desaparegut, però que no ens queda lluny ni en l’espai ni en el temps i del qual en coneixem, o en coneixíem, ben poc perquè ara, gràcies a Jaume Prat, podrem saber què era una metxera, una carda o una plegadora d’una forma entretinguda.

El fantasma de la Mulleras és una història adreçada a nois i noies a partir de 9 anys i fins als 99 anys o més.

Qui ha dit que a Salt no tenim llegendes urbanes? T’animem a descobrir-ne una!