Donacions i curiositats

L’Arxiu municipal de Salt és, com el seu nom indica, l’arxiu del municipi de Salt i depenem de l’Ajuntament. Som un arxiu petitó, amb pocs recursos, però això no ens atura a l’hora de posar ganes i imaginació per difondre – dins de les nostres possibilitats – el patrimoni que conservem, que és el patrimoni de Salt, el de tots els saltencs i saltenques, tan siguin aquells que porten moltes generacions al poble, com aquells que fa poc que hi han arribat.

Una de les formes de difusió que tenim i que no ens costen diners són el facebook i aquest blog que procurem omplir amb continguts que us puguin semblar interessants i alhora mostrin aquest patrimoni.

A vegades aquesta difusió que fem desperta l’interès del lectors per esbrinar més coses sobre el tema presentat o els fa recordar que a casa, perdut en un calaix, tenen alguna cosa relacionada. Llavors ens ho comenten i ens fa molta il·lusió comprovar que hem assolit el nostre objectiu.

Doncs bé, darrerament hem fet dos escrits que han estat contestats, un amb la donació d’una fotografia i l’altre amb l’explicació d’una curiositat:

El senyor Jaume P. P., quan va llegir l’escrit sobre la boxa a Salt, es va recordar que tenia una antiga fotografia d’un grup de saltencs afeccionats a aquest esport i ens va donar una còpia digitalitzada. Ell ens identificava a un dels nois de la imatge, però quan la vam penjar al facebook, un altre senyor ens va poder identificar un segon noi.

2697
CAT AMS-AIAS 2697

I en l’escrit sobre la visita del Barça a Salt en el qual explicàvem que la nit després del partit es va fer l’elecció de Miss Esport 1935, algú ens va dir que la noia escollida, la Teresa Martín, ara té 96 anys i encara viu en un carrer cèntric de Salt.

missesport
Teresa Martín, miss Esport 1935
Anuncis