Digitalitzats els Llibres del Cementiri Municipal

2013-06-21 08.56.10
Llibres de registre del Cementiri municipal de Salt (1885-2006)

L’empresa Imthe-Tratamiento y Gestión Documental ha estat l’encarregada de digitalitzar els llibres de registre del Cementiri municipal de Salt des de l’any 1885 fins el 2006.

Aquests llibres recollien informació sobre els enterraments efectuats a Salt, els canvis de titular i totes aquelles incidències que tenien lloc en els nínxols, columbaris i hipogeus que havien de ser registrades. En total eren disset llibres, algun d’ells en un estat de conservació precari que feien necessària la seva digitalització per preservar la informació que contenia.

La digitalització s’ha dut a terme amb escànner zenital per respectar al màxim els llibres i evitar el seu deteriorament. El resultat són una sèrie de fitxers en format TIFF, sense compressió, que serveixen com a fitxers per a conservació a llarg termini i una sèrie de 17 fitxers en format pdf com a eina de treball i consulta. Tot i que els llibres de registre eren manuscrits, la informació es pot recuperar en aquests pdf gràcies a uns marcadors que permeten la recerca aproximada dins de cada fitxer.

Els llibres originals es conserven a l’Arxiu municipal.

Anuncis

One thought on “Digitalitzats els Llibres del Cementiri Municipal

Els comentaris estan tancats.