Dipòsit de 65 documents a l’Arxiu

D'esquerra a dreta, Felipe de Camps, Jaume Torramadé, Jorge de Camps i la seva esposa, els marquesos de Camps
D’esquerra a dreta: Felipe de Camps, Jaume Torramadé, Jorge de Camps i la seva esposa, Elena Vicens, marquesos de Camps.

Aquest passat dissabte 8 de març es va signar a l’Arxiu municipal per part del senyor Jorge de Camps y Galobart, actual marquès de Camps i l’alcalde de Salt, el senyor Jaume Torramadé, l’ampliació del conveni de cessió en dipòsit del fons del Baró d’Algerri i Marquès de Camps amb 65 documents més, dos d’ells pergamins.

El primer conveni es va signar l’any 1991 amb l’anterior marquès, el senyor Felipe de Camps y de Subirats, de Casanova y Rovira, i l’alcalde d’aquells anys, el senyor Salvador Sunyer i Aimeric. En aquest conveni es feia dipòsit de l’arxiu del marquesat a l’Ajuntament de Salt, per un termini de 30 anys.

Aquesta nova cessió correspon a la voluntat del senyor marquès que tot el seu arxiu estigui en un mateix lloc i que aquest lloc sigui Salt, ja que la família Camps ha estat i continua estant molt vinculada a la nostra població.

Moment de la signatura de l'ampliació del conveni de dipòsit
Moment de la signatura de l’ampliació del conveni de dipòsit

Els 65 documents cedits estan datats entre l’any 1526 i 1854 i pertanyen als fons dels patrimonis d’Olzinelles i de Subirats que tenien interessos en poblacions com Esparreguera, Igualada, Piera i Collbató entre d’altres. Bàsicament són àpoques, lluïcions, censals, capbreus, heretaments i testaments.

Abans de la signatura, el senyor Jorge de Camps, acompanyat de la seva esposa i el seu germà, Felipe de Camps, van visitar les instal·lacions de l’Arxiu municipal on l’arxiver els va mostrar el dipòsit i les condicions de conservació del fons del Baró d’Algerri i Marquès de Camps. Es van interessar especialment per dos documents: un joc de l’Oca del segle XVIII i pel pergamí del Privilegi de Salt de l’any 1449.

Des de l’Arxiu volem agrair molt especialment als senyors Jorge i Felipe de Camps y Galobart la cessió en dipòsit d’aquests documents que completen el fons Baró d’Algerri i Marquès de Camps i permeten als investigadors tenir una visió més completa d’aquesta família que va ser molt important per la història de Catalunya (i de Salt en particular) tant a nivell econòmic, com polític i social. També volem agrair l’interès que mostren per la preservació de la memòria històrica de Salt.


4 thoughts on “Dipòsit de 65 documents a l’Arxiu

Els comentaris estan tancats.