JORDI VILCHES

1Nascut a Salt el 19 de novembre de 1979, Jordi Vilches, va estudiar interpretació en l’escola El Galliner de Girona i en L’Escola d’Arts interpretatives Xavier Gratacós, de Barcelona.

Els seus primers passos artístics van ser en el teatre i en el món del circ com a pallasso, acròbata i malabarista fins que l’any 1999 el director Cesc Gay el va escollir per protagonitzar, juntament amb Fernando Ramallo, el seu segon llargmetratge, Krampack, basada en l’obra de teatre de Jordi Sánchez, i que li va reportar una nominació al Premi Goya com Actor Revelació.

A partir de la gran acollida d’aquesta pel·lícula, va començar a sovintejar el cinema amb films d’èxit com Guerreros (Daniel Calparsorro, 2002), El robo más grande jamás contado (Daniel Monzón, 2002), Dos tipos duros (Juan Martínez, 2003) compartint protagonisme amb Antonio Resines, Platillos volantes (Oscar Aibar, 2003), Fin de curso (Miguel Martí, 2005), Locos por el sexo (Javier Rebollo, 2006), 8 citas (Peris Romano i Rodrigo Sorogoyen, 2008), Spanish Movie (Javier Ruiz Caldera, 2009), Propios y extraños (Manolo González, 2010), La banda Picasso (Fernando Colomo, 2012), entre d’altres. I en televisió ha treballat en sèries i tv-movies com Los hombres de Paco, Aquí no hay quién viva, Camps de maduixes, La sagrada família, La fuga, He visto un ángel.

Aquest 2014 ha presentat, en el Festival de Cinema Espanyol de Màlaga, dins la secció Zonazine, la pel·lícula La maniobra de Heimlich, del director Manolo Vázquez.
També aquest 2014 el podrem veure en un parell de capítols de la sèrie de Televisió de Catalunya, Kubala, Moreno i Manchón.

2

El 2009, en Jordi Vilches va ser l’encarregat de fer el Pregó de la Festa Major de Salt al més pur estil de Hollywood: catifa vermella, guardaespatlles, paparazzi, etc. L’actor va arribar en un descapotable com una gran estrella, va signar autògrafs als seus fans que omplien la plaça de l’Ajuntament i l’alcaldessa, Iolanda Pineda, li va donar la benvinguda i li va lliurar una estatueta que representava una llúdriga (en lloc de l’Òscar) com a símbol del municipi.

3