Inauguració de la depuradora d’aigües residuals

CAT AMS-AIAS 336. Parlament del President Jordi Pujol durant la inauguració de la depuradora de Girona, Salt i Sarrià. (1986/05/27). Autor desconegut. Fons 100 Ajuntament de Salt.
CAT AMS-AIAS 336. Parlament del President Jordi Pujol durant la inauguració de la depuradora de Girona, Salt i Sarrià. (1986/05/27). Autor desconegut. Fons 100 Ajuntament de Salt.

El 27 de maig de 1986 el president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, inaugurava la depuradora d’aigües residuals de Girona, Salt i Sarrià construïda a Campdorà. Amb un cost de més de mil milions de pessetes havia de donar servei a dues centes mil persones.

L’acte va comptar amb la presència, a més del president Pujol, del president de la Junta de Sanejament de Catalunya (creada l’any 1981) i Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, el senyor Xavier Bigatà, el ministre d’Obres públiques i Urbanisme, el senyor Javier Sáenz de Cosculluela, els alcaldes de Girona, Salt i Sarrià.

Jordi Pujol va destacar la importància de la construcció de la depuradora com una tasca més d’endreça del país que estaven duent a terme les administracions públiques per redreçar les deficiències que arrossegava dels darrers quaranta anys. Al mateix temps, el conseller Bigatà esmentava que quedava pendent la construcció d’una segona depuradora a Montfullà per tal de modernitzar la xarxa de col·lectors de Salt i Sarrià que estaven més endarrerides.

Mentrestant el ministre catalogava l’obra com una forma de política mediambiental moderna i per simbolitzar-ho van plantar un arbre als jardins que envoltaven la depuradora.

Al mateix temps, aquell dia, el ministre Sáenz de Cosculluela anunciava la decisió del MOPU de construir la variant de l’N-II per l’est de Girona, és a dir, pel mig de la Vall de Sant Daniel, i que havia d’estar enllestida l’any 1990.

 

Anuncis