Sor Clara Villoslada

Sor Clara Villoslada
Sor Clara Villoslada

Sor Clara Villoslada Martín, representant de la comunitat de filles de la caritat de Sant Vicens de Paul de Girona al municipi de Salt, va fundar l’any 1985 un casal infantil, el Centre Labouré, més conegut per tothom com La casita, al carrer Miguel de Cervantes. La finalitat d’aquest centre era la d’atendre els infants de famílies amb dificultats socials o econòmiques de Salt, i sor Clara s’hi ha dedicat en cos i ànima.

Molts infants han passat per La casita. En els gairebé 30 anys d’existència han atès més de 400 nens i nenes oferint-los reforç escolar, activitats formatives i també lúdiques.

Sor Clara, però no està sola en el centre, té el suport i l’ajuda d’un equip professional, però també de monitors voluntaris, molts d’ells antics usuaris del centre que, en agraïment a tot el que van viure en aquest lloc tan especial, han volgut col·laborar a tirar endavant la tasca iniciada per sor Clara.

La casita és un centre molt arrelat al poble i ha fet que sor Clara Villoslada sigui admirada i respectada per tot el poble. Aquest sentiment va fer que l’any 2004 l’Ajuntament de Salt l’homenatgés amb el Premi Tres de Març i que el 8 de març de 2014, en motiu dels actes del Dia Internacional de la Dona, se li fes un reconeixement públic.

El proper març de 2015, rebrà un altre homenatge, el títol més honorífic que concedeix l’Ajuntament de Salt, el de Filla Adoptiva de la Vila de Salt, per la seva llarga trajectòria personal, social, educativa i cívica en benefici de la vila.

T’agradaria adherir-te, fer-li arribar una nota d’agraïment o expressar el teu parer sobre el seu nomenament com a Filla Adoptiva de la Vila de Salt? Ho pots fer seguint aquest ENLLAÇ.