En Puntí

Adrià Puntí, pregoner de la Festa Major de Salt l'any 2001. Autor: F64 Photo
Adrià Puntí, pregoner de la Festa Major de Salt l’any 2001. Autor: F64 Photo

Josep Puntí, Adrià Puntí o simplement (incompletament) Puntí és un músic i creador saltenc que ha portat la música a superar els seus límits, a trencar les barreres i les etiquetes que conformen que és la música i l’art, barrejant-ho tot de forma creativa.

Artista polifacètic, és considerat per gran part de la crítica i també del públic, com el millor músic de la seva generació. L’any 2013 va trencar un silenci discogràfic de 10 anys per presentar un nou projecte, Incompletament Puntí, compost de noves cançons, un DVD i un llibre amb textos inèdits del seu pare. En el Festival Temporada Alta d’enguany, va avançar els temes que conformaran el nou disc que traurà el 2015, Benvinguts al desastre.

Puntí va néixer a Salt el 1963 i va iniciar la seva carrera musical el 1983 quan va guanyar un concurs de cançons a Banyoles. El 1990 van editar la primera maqueta del grup UmPah-Pah, Tomahawk, a la que van seguir, entre d’altres, els discos Raons de pes (1991), Bamboo Avenue (1992) o La columna de Simeón (1996) que va ser el darrer de la banda. Després de la separació del grup va iniciar una carrera en solitari que el va portar a publicar 3 discos: Pepalallarga i… (1997), L’hora del pati (1999), i Maria (2002), un homenatge a la seva mare que va rebre el Premi Puig-Porret a més d’excel·lents crítiques. També ha col·laborat amb artistes com Bunbury (qui va versionar una cançó d’UmPah-Pah) o Quimi Portet, que ha produït els seus discos. Fins i tot va fer d’actor en un culebrot de Televisió de Catalunya, Laberint d’ombres, on interpretava el personatge de Tronera en la primera temporada.

És per tota aquesta trajectòria professional artística i per haver portat sempre el nom de Salt arreu del país, que l’Ajuntament de Salt el nomenarà Fill Predilecte de la Vila de Salt en un acte que se celebrarà el mes de febrer de 2015 i al que tothom hi està convidat a assistir.

T’agradaria adherir-te o expressar el teu parer sobre el seu nomenament com a Fill Predilecte de la Vila de Salt?

Pots fer-ho seguint aquest ENLLAÇ.


One thought on “En Puntí

Els comentaris estan tancats.