“Petita història d’un aperitiu sagrat”

DSC00899 Petita història d’un aperitiu sagrat mostra el procés d’elaboració per part del pastisser Jordi Roca d’un aperitiu amb forma d’hòstia sagrada la idea del qual va aparèixer durant una visita a la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt que havia estat antigament un convent de monges de clausura.

DSC00911L’aperitiu, però, no podia anar sol, havia de tenir un recipient digne d’acollir-lo i aquest el va crear el dissenyador banyolí, Andreu Carulla: un plat inspirat en els vitralls de les esglésies.

DSC00929Els que vam assistir a la inauguració vam poder degustar aquest aperitiu i sentir de primera mà les explicacions que van fer en Jordi Roca i l’Andreu Carulla sobre com va sorgir la idea i com va ser tot el procés creatiu fins al resultat final.

DSC00924També vam descobrir que en Jordi Roca, un dels millors pastissers del món, va rebre les seves primeres classes de cuina a Les Bernardes. Tenia només 18 anys, era molt tímid i ho passava realment malament quan havia de cuina i deixar tastar els seus plats al professor i la resta de la classe.

DSC00932L’aperitiu és una oblea feta amb fècula de patata i farina de blat de moro que es converteix en el suport perfecte per la fusió d’altres sabors: gambes amb all i julivert o inspiració italiana com si es tractes d’una gustosa pizza petita i lleugera.

DSC00904Potser no podreu tastar el deliciós aperitiu, però tot i així us recomanem que visiteu l’exposició.

DSC00898Fotografies de la presentació del dia 15 de gener de 2015 a Les Bernardes fetes per Frederic Mayol.