L’incendi de l’envelat de la Festa Major

2981
Estat en que va quedar l’envelat després de l’incendi. AMS-AIAS 2981. Autor desconegut. (1973/07/27) Col·lecció 905.7 Lourdes Bota Simon

El dijous 26 de juliol de 1973 un esdeveniment va alterar la Festa Major de Salt: un curtcircuit en els comptadors va provocar un petit incendi en l’envelat que degut als materials de que estava fet, es va estendre ràpidament cremant els palcos, les cadires, el parquet, les cortines, el teló i tot el que va trobar al seu pas. Les flames es podien veure des de molt lluny ja que en determinats moments van arribar a tenir una altura de fins a vint metres. En les tasques d’extinció van col·laborar la Guàrdia Civil de Salt i els bombers de Girona.

Qui va perdre més en l’incendi, a part de l’empresa propietària de l’envelat, va ser la cobla-orquestra La Principal de La Bisbal que va veure com desapareixien devorats per les flames tots els seus instruments musicals, les instal·lacions de so i el pitjor encara, totes les partitures originals (60 en total) de peces clàssiques de concert que contenien els arranjaments que havia fet expressament per a la cobla el seu director, Conrat Saló, durant cinquanta anys.

A més de La Principal de La Bisbal, també van perdre tots els instruments, micròfons, amplificadors, altaveus i megafonia, els conjunts Los Catinos i Move.

En total es va estimar que les pèrdues superaven els 5 milions de pessetes (30 mil €). Per sort no es va haver de lamentar cap víctima i la festa major va poder continuar amb tota la programació que hi havia prevista, sobretot gràcies a l’empresa Coma-Cros que va cedir unes instal·lacions degudament condicionades.

Anuncis