Visites guiades a l’Arxiu Municipal de Salt

El passat mes de juliol, amb motiu de la Festa Major de Salt i del 30è aniversari del nostre Arxiu, varem organitzar dues visites guiades a les nostres instal·lacions.

Era una forma de mostrar a tothom, i de primera mà, el treball que es fa en un arxiu municipal, quina funció té respecte l’Ajuntament del qual depèn, què conserva i, sobretot, què pot oferir a la ciutadania.

Les visites van ser tot un èxit de participació superant les previsions que havíem fet de màxim 15 persones per visita. Un total de 39 persones van seguir les visites i les explicacions. A més, varem sortir a la premsa!

16 persones van assistir a la primera visita. Foto Jordi Nadal - El Punt Avui+
16 persones van assistir a la primera visita. Foto Jordi Nadal – El Punt Avui+

L’èxit de les visites, però, no va ser tant l’assistència sinó perquè els participants van fer moltes preguntes, es van interessar per un munt d’aspectes de les tasques que fem en els arxius i, sobretot perquè creiem (i així ens ho van manifestar), que varen sortir de l’Arxiu agradablement sorpresos per tot el que van veure i aprendre durant la visita.

Per aquest motiu, i perquè hem rebut diverses peticions en aquest sentit, ens estem plantejant la possibilitat de repetir les visites de cara a la tardor i amb diferents horaris per poder arribar a més persones.

23 persones van seguir la 2ª visita. Foto Jofre Ferrer
23 persones van seguir la 2ª visita. Foto Jofre Ferrer

Des d’aquí volem agrair la presència de totes les persones que ens van acompanyar durant les visites i també la de totes aquelles que es van interessar per venir, però per diferents motius no podien assistir en les dates establertes.