Coneix els teus drets (II)

personal-informationContinuem exposant els drets que teniu respecte a l’ús de les vostres dades de caràcter personal segons es recull en el R.D. 1720/2007, de 21 de desembre.

El següent article, el 24, ens parla de les condicions per exercir aquests drets (recordem-los: accés, rectificació, cancel·lació i oposició) i ens diu que:

1.- Podeu exercir qualsevol d’ells, el que sigui del vostre interès en aquell moment, és a dir, que per demanar una «rectificació», no cal haver passat abans pel d’«accés», etc.

2.- Per fer ús d’aquest dret, l’administració (o també una empresa privada) us ho ha de posar fàcil i, sobretot, de forma totalment gratuïta (això no vol dir que, si envieu una sol·licitud per correu postal us hagin de pagar el sobre i el segell, però sí que vol dir que no us poden obligar a fer servir un servei que impliqui un cost addicional o excessiu)

3.- Si l’administració o empresa disposa d’un servei d’atenció al públic o de reclamacions, podeu fer servir aquest servei per reclamar els vostres drets, si així està establert.

4.- Per últim, si no heu fet servir el canal reglamentari per reclamar els vostres drets, l’administració o empresa ha d’atendre igualment la vostra sol·licitud, sempre i quant, és clar, quedi degudament acreditada la vostra identitat.

En la propera entrada parlarem de quin és el procediment que heu de seguir per exercir els vostres drets.

Coneix els teus drets 1

One thought on “Coneix els teus drets (II)

Els comentaris estan tancats.