Visites guiades a l’Arxiu: balanç

2015-11-10 (1)
Imatge de la darrera visita del 2015

Dimarts passat vàrem fer la darrera visita guiada a l’Arxiu municipal de l’any 2015 i ja podem fer balanç del resultat d’aquesta experiència encetada enguany.

Anteriorment només havíem fet visites per a grups escolars de primària, de l’ESO i algun grup de mòduls formatius, però per a adults no relacionats amb el món escolar no n’havíem fet cap encara.

Hem fet un total de 4 visites, dues d’elles durant la setmana de la Festa Major, que van superar totes les nostres expectatives. Fins i tot vam haver de penjar el cartell de complet. Ja ens hauria agradat poder acceptar tothom, però si hi ha un nombre elevat de persones complica i alenteix bastant el recorregut per les instal·lacions i, per tant, la visita.

L’èxit de participació ens va fer plantejar la possibilitat de programar-ne alguna més i aquestes van venir de la mà de dues peticions expresses: el Centre de Recursos de la Gent Gran i el Consorci de Normalització Lingüística de Salt. Així que vam organitzar dues visites més per aquestes dues entitats, però que fossin també obertes a tothom que hi volgués assistir, sobretot aquelles persones que no varen poder venir a l’estiu.

Al final, repartides entres les 4 ocasions, han visitat les instal·lacions de l’Arxiu un total de 71 persones.

Però l’èxit no el volem mesurar pel nombre de visitants, sinó pel que van aprendre del món dels arxius i els nous coneixements d’arxivística que van adquirir, (van veure que els arxius no som coves fosques ni inaccessibles), per les preguntes que ens feien sobre la nostra feina i també, com no, per l’interès mostrat cap a tota aquella documentació que conservem.

Les quatre visites han estat molt positives, ens han fet moltes preguntes i hem vist moltes coses del patrimoni de tots els saltencs, des dels pergamins més importants o antics, a documents curiosos o els documents més actuals.

Entre tots (nosaltres també) hem après coses noves i, en definitiva, vam passar una estona molt agradable, amena, interessant i, fins i tot, divertida.

Anuncis