Black Music Festival

arxiu_826
Primer programa de mà del BMF

El Black Music Festival, que amb el Festival Temporada Alta, s’han convertit amb els festivals més importants del seus gèneres respectius a nivell de tot Catalunya i, fins i tot, de l’Estat espanyol, van començar a Salt i aquí tenen encara les seves seus més importants i destacades.

El BMF va ser l’evolució del primer Festival de Blues de Salt, organitzat per la sala La Mirona el 18 de maig de 2002 i que estava dedicat, com el seu nom indica, al Blues. En aquella edició, que va durar només una nit, van participar noms com Graham Foster Group, J. Teixi Band i Big Band Cat Express Band.

El 2003 es va transformar una mica aquell festival i va passar a anomenar-se ja, Black Music Festival i d’una nit a 7. El concepte era ampliar el ventall de música, però sempre centrats en la música negra que havia evolucionat des del Blues, des del Rythm’n Blues, passant pel Blues pròpiament dit, el Soul, el Funk, i fins i tot, el Hip hop. El nexe d’unió era la música afro-americana desenvolupada en el segle XX.

Aquella edició va tenir com a figura destacada el bluesman albí, Jonny Winter, que va obrir el festival el dia 3 de maig. Altres noms que van participar van ser: Pappo’s Blues, Los Deltonos, Nico Wayne, Asstrio; Big Mama & Joan Pau Cumellas, Amadeu Casas, Vargas Blues Band, The Hoodoomen i Filter Live Sax. Els escenaris, tots saltencs: La Mirona, el Teatre de Salt i el Nou Espiral. Els organitzadors eren RGB Management i Cap a Cap Produccions.

En l’Arxiu conservem programes i cartells de les diferents edicions des de l’any 2003.