Els nouvinguts a Salt

264988_2043488254291_4728924_n
Tots, d’alguna manera, som nouvinguts a Salt. Fotografia Frederic Mayol

Transcrivim una proposta molt interessant que ens ha fet en Jaume Bosch i que, a més, va lligada amb l’interès de l’Arxiu Municipal de Salt, que ja vam mostrar aquí.

ELS NOUVINGUTS A SALT, (Una proposta per recollir històries que facin referència a l’arribada de les famílies que formen part avui del nostre poble.)

Des de mitjans segle XIX el poble de Salt ha estat receptor d’immigració, primer de les comarques més properes i per la necessitat de personal de les fàbriques tèxtils que es varen instal·lar. Als anys seixanta del segle XX, de famílies procedents de diverses regions de l’estat espanyol que cercaven una vida millor per ells i els seus fills, i actualment de famílies procedents del Magreb i de l’Àfrica Subsahariana així com de molts altres països de l’Amèrica llatina. 

Salt és un poble de “Nouvinguts”, i cada família té una història, i raons ben particulars, del perquè un bon dia els seus pares o avis varen decidir establir-se en aquest indret i no en altre del nostre país.

Els meus avis, els de ca la Cotillaire per exemple, varen obrir la seva botiga al Carrer Major a primers del segle XX, i provenien de pobles de la nostra comarca on els seus pares feien de pagès o pelaven suro a Les Gavarres.

Els de ca l’Elisa Carbonera, (Veure el meu article “La Tribana” a LA FARGA, N. 49, octubre de 1983), varen establir-se de carboners.

Hi ha doncs tot un munt d’ històries per recollir, que formen part de la història de Salt.

Save

Anuncis

2 thoughts on “Els nouvinguts a Salt

 1. Bona tarda

  El sistema informa que aquesta página no es pot trobar.

  Grácies i Fins aviat

  Josep Palahí

  El dia 21 de desembre de 2016 a les 14:44, Arxiu Municipal de Salt ha escrit:

  > arxiusalt posted: ” Transcrivim una proposta molt interessant que ens ha > fet en Jaume Bosch i que, a més, va lligada amb l’interès de l’Arxiu > Municipal de Salt, que ja vam mostrar aquí. ELS NOUVINGUTS A SALT, (Una > proposta per recollir històries que facin referència a l’arr” >

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.