30 de desembre de 1974

document
Fotografia extreta del diari “Los Sitios” (30/12/74)

El 30 de desembre de 1974, a dos quarts de vuit del vespre, en el saló de Plens de l’Ajuntament de Salt, es va portar a terme un acte protocolari que posaria fi a 525 anys de Salt com a poble: l’annexió al municipi de Girona, que donaria lloc al que es va conèixer com “la gran Gerona”.

L’acte, amb la presència de l’alcalde de Salt, Narcís Davesa Coll, assistit per tots els regidors, l’interventor, el tresorer i el secretari de l’Ajuntament, va consistir amb la lectura de l’acta del darrer Ple de l’Ajuntament independent; la lectura de l’arqueig de la caixa municipal i el lliurament de les cartes de pagament perquè se’n fes càrrec el nou ajuntament; i a continuació es va llegir el decret que formulava l’annexió de Salt a Girona.

Finalment, l’alcalde de Salt, va lliurar les claus de la Casa Consistorial a l’alcalde de Girona, Ignasi de Ribot i de Balle.

A continuació, el senyor Davesa va fer un discurs en el que mostrava el seu convenciment que les coses anirien bé per a Salt i va agrair la feina feta als regidors i als funcionaris de l’ajuntament.

A l’acte no va assistir públic, només alguns funcionaris de Salt, dos periodistes i un fotògraf.

Podeu veure la notícia publicada a l’edició del 31 de desembre de 1974 en el diari Los Sitios, aquí.