Pili Fernández Rosado

Pilar Fernàndez Rosado, va néixer l’any 1943 i es va iniciar en el món del patinatge artístic amb només 7 anys. Va passar per diversos clubs esportius com la U.E. Coma-Cros de Salt, on s’hi va estar fins l’any 1959 quan va entrar a formar part del Girona Hoquei Patinatge i a la Federació Espanyola.

ESP. 1959. Exhibici— a la pista de Vista Alegre de Girona
Pili Fernández en una exhibició de patinatge artístic (1959) (ref. 5616 Arxiu Municipal de Salt)

L’any 1965, un accident la va apartar de la competició, però no del patinatge, perquè va de començar a treballar com a entrenadora convertint-se en una pionera i una referent de les comarques gironines en aquesta disciplina. Va entrenar clubs com el Patinatge Palafrugell o les categories infantil i juvenil de la Federació Espanyola de Patinatge. Pels seus entrenaments van passar patinadors de gran nivell com Ricard Planiol o Gemma Fructuoso.

Els entrenaments de patinatge, des de l’any 1984 fins el 1994 en que es va retirar de l’esport actiu, els alternava amb una nova faceta, la de locutora de ràdio a Ràdio Salt on conduïa el programa «El petit esport» i més tard el magazine matinal «Frec a frec».

img941
Pili Fernández fent una entrevista per a Ràdio Salt (1997) Arxiu Municipal de Salt

El 2003 va rebre el Premi Tres de Març de Salt com a reconeixement de la seva tasca en el món de l’esport, com a locutora de Ràdio Salt i per la seva tasca a favor del poble.

El 2009 li van concedir la Medalla de l’Esport de les Comarques Gironines i el 2011, les patinadores del C.H. Girona li van retre un emotiu homenatge.

La seva passió per l’esport i la ràdio la va mantenir fins al darrer dia, l’1 d’octubre de 2012 quan va morir a causa d’una llarga malaltia.

El juny de 2013 se li va atorgar, a títol pòstum, el Premi Especial Diputació de Girona i el 2014 el Club Patinatge Palafrugell va organitzar el Primer Trofeu de Patinatge Pili Fernández, – un trofeu per categories en el qual van participar patinadores d’entre quatre i cinc anys fins a les categories de competició – per retre-li homenatge i recordar la seva gran tasca en aquest esport minoritari.

 

Anuncis

One thought on “Pili Fernández Rosado

  1. Working ouut andd eating healthily will demand some willpower.
    Find activities which yyou enjoy and think about weight loss pill if you’re that you
    take some extra support. It’s a bad suggestion to payy your time and effort captivated
    bby what you will be likely to eat tomorrow. http://emanuelcres025blog.full-design.com/How-to-Find-the-Best-Detox-Product-for-Full-Body-Detox-2873594

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.