Saltencs víctimes del franquisme

llista_open-data.jpg_821202306
Imatge ANC

El passat 6 de juliol es publicava al DOGC núm. 7406 la Llei 11/2017, del 4 de juliol, de reparació jurídica de víctimes del franquisme, mitjançant la qual el Parlament de Catalunya, en el seu article únic, declara De conformitat amb el conjunt de l’ordenament jurídic, que inclou normes tant de dret internacional com de dret intern, es declaren il·legals els tribunals de l’Auditoria de Guerra de l’Exèrcit d’Ocupació, anomenada posteriorment Auditoria de la IV Regió Militar, que van actuar a Catalunya a partir de l’abril de 1938 fins al desembre de 1978, per ésser contraris a la llei i vulnerar les més elementals exigències del dret a un judici just. I, en conseqüència, es dedueix la nul·litat de ple dret, originària o sobrevinguda, de totes les sentències i resolucions de les causes instruïdes i dels consells de guerra, dictades per causes polítiques a Catalunya pel règim franquista.

Al mateix temps, en la disposició final primera, autoritza l’Arxiu Nacional de Catalunya perquè elabori i faci pública una llista dels processos instruïts i de les sentències adoptades. Cosa que l’ANC va fer al dia següent de l’entrada en vigor de la llei.

La llista completa la podeu trobar aquí: La llista de reparació jurídica de víctimes del franquisme.

Saltencs víctimes del franquisme

Entre la llarga llista de persones víctimes del franquisme trobem 159 saltencs, 149 homes i 10 dones. Alguns eren saltencs de naixement, d’altres d’adopció.

Publiquem la llista dels saltencs aquí: Llista de víctimes de Salt del franquisme.

Si trobeu alguna errada o omissió en les dades que figuren a la llista, adreceu la sol·licitud de rectificació a anc.cultura@gencat.cat facilitant dades de filiació de la persona repressaliada: nom i cognoms, lloc i data de naixement, municipi on residia a l’època, o altres dades identificatives complementàries.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s