Identifiquem persones

En els arxius és força habitual trobar-nos fotografies amb persones retratades que no podem identificar, sobretot en aquelles imatges de grup o d’esdeveniments, com per exemple, els retrats d’alumnes. I encara és més complicat quan ens allunyem més en el temps, a no ser que trobem algú que pugui identificar-les. Aquest és el cas de la fotografia que ens ocupa (ref. 559 d’autor desconegut. Fons Ajuntament de Salt – Arxiu Municipal de Salt).

Una de les nenes que hi surt, la quarta començant per la dreta de les assegudes a la primera fila, la Maria Casals Espígol, amb una memòria prodigiosa, ha pogut identificar la majoria de les persones que hi surten en aquesta fotografia feta el 9 de juny de l’any 1937 i que retrata els alumnes d’una classe de les Escoles Nacionals.

559

De dreta a esquerra i de baix a dalt:
•1ª fila (asseguts): Jaume Busquets, Josep Feliu, Miquel Bota Rovira, Maria Casals Espígol, Maria Puet, Rosita Masó, desconegut, desconegut, desconegut, ?? Regincós
•2º fila: desconegut, desconegut, Dora Puig, ?? Puig (germana de la Dora), Conxita Comas, M. Teresa Bosch Massó?, Maria Moiset Massó? (eren cosines, una d’elles casada amb en Barret), Enriqueta Massegú (casada amb Jaume Bagué), Pere Oliveras (àlies en Pere Negre), desconegut
•3º fila: Soledat Asensio, desconeguda, ?? Homs, Angelina Vivern, desconeguda, desconeguda, Ramona Vila, desconeguda, Emília Pous?, Lolita Ors?
•4º fila: ?? Quintana, ?? Muñoz, ?? Oliveras (germà d’en Pere), desconegut, Dalmaci Roses, desconegut.

Potser algun dia podrem acabar de completar noms i identificar les persones que ens falten.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s