L’Arxiu Municipal de Salt se suma a la campanya #ArxivemelMoment

IMG_20171002_120329
Concentració de rebuig del dia 2 d’octubre

La societat té la idea que els arxius sempre hem estat per preservar el patrimoni documental del passat, però això no és ben bé així. Avui en dia som institucions que també hem de preservar i construir el patrimoni documental del futur.

Per aquest motiu l’Arxiu Municipal de Salt es va sumar el passat mes de setembre a la campanya instada per l’Associació d’Arxivers-Gestors Documentals de Catalunya #ArxivemelMoment mitjançant la qual es demana a la ciutadania l’aportació a l’arxiu de testimonis, que documentin i preservin evidències sobre el moviment social i polític que viu Catalunya.

Els materials, relats i documents, que poden ser tant analògics com digitals i de qualsevol signe polític o social, han de fer referència als esdeveniments viscuts al municipi de Salt o per entitats o persones saltenques. Tot i que la cessió es pot fer de forma anònima, demanem que dins del possible es facilitin nom i cognoms, data i ubicació del contingut per tal de poder-ho contextualitzar acuradament.

Fins a la data, hem recollit més de 200 testimonis entre fotografies, vídeos i piulades a les xarxes socials. En aquest darrer sentit volem recorda-vos que les xarxes socials (Twitter, Facebook, Youtube, Instagram, etc.) no ofereixen garanties de preservació permanent ni d’accés futur, ja que pertanyen a companyies privades que, d’acord amb la seva política empresarial, poden eliminar-los quan ho creguin convenient.

Podeu fer arribar els vostres materials o bé personalment o bé al correu electrònic de l’Arxiu arxiu@salt.cat.

Moltes gràcies a tots i en especial a les persones que ja hi han aportat els seus testimonis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s