La gent del mercat

DSCN2816
Mural ceràmic del Mercat Municipal de l’artista Emília Xargay. Fons Arxiu Municipal

Títol: La gent del mercat

Sobrenom: Mural ceràmic del mercat

Autora: Emília Xargay (Sarrià de Ter, 1927 – L’Escala, 2002)

Data: 1982

Característiques: Mural ceràmic de grans dimensions format per peces amb relleus de diferents mides i formats. El seu suport és una façana del Mercat Municipal.

Comentaris: Mural representatiu de l’espai on ha de ser ubicat, Xargay retrata les parades i els venedors del mercat. Podem veure la peixateria, la verduleria, la fruiteria, etc.

Història: El mural es va instal·lar a la façana principal del Mercat Municipal de Salt en el moment de la seva construcció l’any 1982.

La reforma del Mercat l’any 2004 va respectar l’obra, tot i que quedà amagada darrera la rampa d’accés de l’aparcament situat al terrat de l’edifici.

El 10 de juny de 2009, amb motiu de la celebració del cinquè aniversari de la seva reforma, el Mercat es va afegir al projecte Apadrinem escultures apadrinant el mural.

Padrins: Mercat Municipal de Salt

Situació: Plaça del Mercat

Bibliografia:

  • Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Elements d’interès històric de Salt. Ajuntament de Salt, 2007
  • Rosés i Garriga, Sara. “Salt, un munt d’escultures per descobrir”. Col·lecció Llúdrigues. Edita Ajuntament de Salt. Salt, 2008 (pàg. 68-69)
  • Vilà i Tràfach, Ibet. “Emília Xargay: l’habilitat de convertir el món en art”. Dins de la Revista de Girona núm. 217 març-abril 2003 (pàg. 32-37)

Webgrafia: