Continuem arxivant el moment

cartell_arxivemmoment2

A l’Arxiu Municipal de Salt tenim la política de recopilar informació i materials dels esdeveniments que tenen lloc a la vila per tal de preservar la seva memòria. Ho varem fer amb les manifestacions ciutadanes de l’any 2011 que amb el lema «Volem viure a Salt en pau i bé» van mobilitzar gran part de la població, o amb les concentracions en contra dels diferents atemptats, per posar dos exemples. Per això quan l’Associació d’Arxivers-Gestors Documentals de Catalunya va llançar la campanya #ArxivemelMoment a finals del mes de setembre del 2017, ens hi varem sumar de seguida. Aquesta campanya instava als arxius perquè incentivessin entre la ciutadania, l’aportació de testimonis, que documentin i preservin evidències sobre el moviment social i polític que viu Catalunya.

El resultat de la campanya ha estat bastant minso. Per part de la població la resposta ha estat una mica més positiva que a nivell de partits polítics i diverses persones ens han enviat material, sobretot fotografies i vídeos referents a Salt, algun cartell o paperetes de votació del referèndum de l’1 d’octubre.

En total s’han recollit poc més de 250 testimonis en diferents suports i gairebé tots de tendència independentista, la qual cosa no és, ni de lluny, la resposta que esperàvem aconseguir quan vam començar la campanya perquè esperàvem més resposta ciutadana i política i que quedessin representades totes les opcions ideològiques, des del respecte, perquè la visió dels esdeveniments fos del tot global.

Gairebé quatre mesos després, no volem aturar la campanya #Arxivemelmoment, però l’ampliem a qualsevol fotografia, gravació o document que faci referència als esdeveniments actuals que es viuen a Salt, no necessàriament polítics.

El que avui és actualitat, demà serà història que ha de quedar documentada.

Feu història amb les vostres aportacions a l’Arxiu!

Contacta amb nosaltres.