La gran mancança de l’Arxiu

img873
Celebració d’un casament musulmà a Egipte (2002) Imatge col·lecció particular

A l’Arxiu municipal conservem fons patrimonials, d’empreses, d’associacions i de particulars que han tingut a bé donar els seus documents i fotografies per tal que es preservin pel futur i estiguin disponibles pels investigadors. Són fons que representen el que era Salt des del segle XIII fins a l’actualitat.

No obstant això detectem una gran mancança que hauríem de solucionar per poder representar i arribar a tota la societat saltenca actual: no tenim ni un sol fons, ni una sola fotografia, res, provinent de saltencs arribats de més enllà de les nostres fronteres.

Com es podrà estudiar en el futur el Salt d’avui amb tota la seva dimensió si no tenim el punt de vista (mitjançant documentació, fotografies, vídeos, etc.) de tota la societat, de totes les diferents cultures i religions que convivim juntes a Salt sigui quin sigui el seu origen?

Necessitem posar-hi remei i per això fem una crida a totes les persones saltenques nascudes fora del país o de pares vinguts de fora perquè aporteu el vostre granet de sorra. Com? Doncs, per què no comencem, per exemple, cedint fotografies de celebracions familiars o festives que representin la vostra cultura? La festa del xai, la Hanukkà, un casament, etc.

Encetem la campanya #ARXIUSALTPERATOTHOM!

Posa’t en contacte amb nosaltres!