Família treballadora

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Família treballadora de Lluís Molins. Autor Jofre Ferrer (2010) Fons 100 Ajuntament de Salt CAT AMS P5207130

Títol: Família treballadora

Sobrenom: Homenatge a la família treballadora

Autor: Lluís Molins i Mateu (Cassà de la Selva, 1927 – Salt, 2005)

Data: 1974

Característiques: Grup escultòric que representa una família realitzat amb planxa de ferro pintada. Situada damunt un pedestal triangular amb una de les paraules “FAMÍLIA, TREBALL, UNIÓ” a cada costat.

Història: Representa una família tradicional situada en la plaça que serveix de nexe d’unió entre Salt i el Veïnat. L’autor va voler significar tres conceptes necessaris per al bon funcionament: família, unió i treball.

Va ser la primera escultura exempta instal·lada a Salt.

El conjunt, anteriorment situat al mig de la plaça, va ser traslladat a la cantonada del carrer Àngel Guimerà en la reurbanització de l’any 2017 amb un nou pedestal una mica més elevat.

Padrins:

Situació: Plaça de la Llibertat

Bibliografia:

  • Rosés i Garriga, Sara. “Salt, un munt d’escultures per descobrir”. Col·lecció Llúdrigues. Edita Ajuntament de Salt. Salt, 2008 (pàg. 68-69)
  • Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Elements d’interès històric de Salt. Ajuntament de Salt, 2007
  • Borrell i Sabater, Miquel. “Les terres gironines. Escultures a la via pública”. Vol. I. Edita Diputació de Girona. Girona, 2006 (pàg. 136)
  • Colomer i Arcas, M. Assumpció; Muñoz Roncero, Teresa. “Salt: escultures i paisatge urbà“. Dins Revista de Salt La Farga, núm. 175, agost 1999, pàgines 15 a 19. Edita Casal de Jubilats de Salt.

Webgrafia: