Club d’Arquers Salt

L’entitat esportiva que avui tractarem, el Club d’Arquers de Salt, neix el 1993 de la mà de Sol Calderón Candó. Va ser una associació primerenca pel que fa a la pràctica d’aquest esport a les comarques gironines, i en els seus inicis va rebre el suport incondicional de dues entitats de les rodalies que ja s’havien consolidat: la de les Preses i la de Palafrugell.

Club Arquers Salt (els inicis de l'entitat)Els primers anys, el Club d’Arquers de Salt es va centrar en la vessant competitiva, fet que va comportat l’adhesió a l’entitat de forces persones interessades en la pràctica del tir a l’arc. Ben aviat superà els 40 socis i començà a obtenir bons resultats a les competicions.

Aquest fet no és fruit de la casualitat, sinó que s’ha de relacionar amb la influència d’un dels organitzadors de proves de tir amb arc en competicions tan importants com les Olimpíades de Barcelona. La implicació d’aquesta persona amb el Club d’Arquers de Salt va fer que l’evolució del grup fos molt positiva, arribant fins i tot als 150 socis.

Però la rellevància o l’empremta que deixa el club no es pot mesurar només amb les competicions o els socis. Cal tenir present la implicació social d’aquesta entitat envers el poble de Salt i la seva gent. Des dels seus inicis el Club d’Arquers de Salt s’ha caracteritzat per col·laborar intensament amb associacions de persones discapacitades, col·laborant amb la seva integració a la societat a través de l’esport. La vessant social i cooperativa d’aquest col·lectiu esportiu ha estat des dels anys 90 molt important, i perdura fins l’actualitat.

Club Arquers Salt (competicio 1998)El 2002 l’entitat canvia el seu rumb. Emilio Sousa agafa les regnes de l’entitat i es decideix deixar més de banda les competicions per centrar-se, encara més, amb la formació dels petits i amb la vessant social i lúdica. La tasca de l’entitat pel que fa a la difusió d’aquest esport i a la prevenció de la pràctica aïllada del tir és fonamental.

Avui en dia aquesta associació és ben present a Salt, on practiquen aquest esport al camp de tir. El Club d’Arquers de Salt és una entitat que ha demostrat que al món de l’esport no només importa el vencedor sinó també la integració social i les bones pràctiques.

Per saber-ne més:

Nota: Malauradament en l’Arxiu d’imatges no tenim fotografies del Club Arquers Salt, per tant les que hem penjat en aquesta entrada són extretes del web del Club.


2 thoughts on “Club d’Arquers Salt

Els comentaris estan tancats.