Carrer d’Amnistia Internacional

8251
Accés a la deixalleria municipal situada al carrer d’Amnistia Internacional

Denominació oficial:

Carrer d’Amnistia Internacional

Històric de canvis de denominació:

No correspon.

Històric:

El 15 de juliol de l’any 1996, el Ple de l’Ajuntament de Salt aprova per unanimitat l’assignació de noms de diferents personalitats i entitats que han obtingut el premi Nobel de la Pau als carrers del sector Torre Mirona Amu passeig Països Catalans.

Vint dies més tard, sense haver-se presentat al·legacions, la denominació del carrer d’Amnistia Internacional es considerà aprovada definitivament.

Que és Amnistia Internacional?

Amnistia Internacional va ser fundada l’any 1961 per l’advocat britànic Peter Benenson quan va publicar l’article The Forgotten Prisoners al diari The Observer sobre uns estudiants portuguesos que havien estat empresonats per brindar per la llibertat del seu país i mitjançant el qual demanava a persones de tot el món a actuar per aconseguir l’alliberament dels sis nois, segons ell “presos de consciència”, que havien estat empresonats per les seves conviccions polítiques i que no havien recorregut a la violència ni propugnat el seu ús.

Més d’un miler de persones van respondre a la seva sol·licitud i l’acció es va estendre per d’altres països. Va ser l’inici d’una associació que lluitaria contra la injustícia, l’abús de poder i a favor de persones víctimes de violacions dels Drets Humans.

L’any 1977, Amnistia Internacional va rebre el premi Nobel de la Pau i el 1978, el premi de Drets Humans de les Nacions Unides.

Situació:

Situat d’est a oest, limita per l’est amb l’autopista AP-7 i a l’oest amb el carrer d’Isaac Rabin i el terme municipal de Bescanó.

Screenshot_2018-07-09 Ajuntament de Salt
Imatge dels serveis cartogràfics de l’Ajuntament de Salt

Patrimoni destacat del carrer:

És un carrer d’urbanització força recent en un polígon industrial, amb la qual cosa no hi trobem patrimoni històric. No obstant algunes de les empreses o serveis que s’hi poden trobar en el carrer d’Amnistia Internacional són:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.