Arxivem la COVID-19

Banner del web de l’Ajuntament de Salt

Un cop més l’Arxiu municipal de Salt treballa per conservar i documentar el moment històric que vivim. En aquesta ocasió els efectes socials ocasionats per la pandèmia de la COVID19.

Els arxius estem al servei de la societat per preservar el patrimoni documental del passat, però també a l’hora de construir el patrimoni documental del futur, i per això necessitem el teu ajut.

Per aquest motiu demanem la teva col·laboració amb l’aportació dels testimonis més rellevants de la teva experiència.

Són testimonis que referencien com viu la nostra vila aquesta malaltia i el confinament que hi ha derivat: la solidaritat entre la ciutadania, els carrers buits, el nou ús que donem als balcons, els aplaudiments a les 8 del vespre i les pancartes de suport als equips sanitaris i de seguretat pública, cartells de negocis explicant el tancament, mainada fent manualitats o estudiant, avis parlant per videoconferència amb els nets, els experiments fent pastissos o a la cuina, l’esport dins de casa, un diari del confinament, etc.

Cua a la farmàcia Major 22 guardant les distàncies de seguretat. Cessió Núria Micaló

Què aportar?

Fotografies, vídeos, cartells, documents, pancartes, dibuixos, manualitats, etc. En format digital o paper.

No importa que la pancarta, el dibuix, etc. estigui una mica rebregat per haver estat setmanes penjat al balcó, això voldrà dir que té una història al darrera, la teva, la de la teva família, la de tots i totes.

Contextualitza la teva aportació amb:

  • nom de l’autor
  • ubicació (carrer, barri, zona…)
  • descripció molt breu de què és
  • dia
  • si ens cedeixes el dret de reproducció i difusió
Rosa Verdaguer confeccionant mascaretes. Cessió Les Vetes

Com participar?

Els testimonis digitals enviant un correu-e a arxiu@salt.cat amb els documents en forma d’adjunt o, si tenen un pes important, fent servir serveis gratuïts d’intercanvi de fitxers (WeTransfer).

Els testimonis físics (paper, roba, etc.) envia també un correu-e a arxiu@salt.cat i establirem la millor forma per recollir-ho o perquè ens ho facis arribar.

Entre tots escrivim la història de Salt!

Gràcies per la teva participació i col·laboració!

Cartells d’ànims en una finestra. Cessió Marta Solà