Salt

101_1090

El terme municipal de Salt amb una extensió de 6,41 km2, és un dels més menuts de les comarques gironines i està situat en l’extrem centre-oest de la comarca del Gironès ocupant una de les planes al·luvials més bones i generoses de la comarca gràcies a l’acció contínua i regular del riu Ter, segurament l’element més determinant i significatiu del seu medi natural.

El terme municipal de Salt està a 83,7 m sobre el nivell del mar, segons el testimoni encara viu que podem trobar a l’antiga estació del veïnat, avui convertit en l’Estació Jove, on el “carrilet”, amb el seu aire bonhomiós enfilava camí cap Olot.

Els seus límits geogràfics són pel nord amb el municipi de Sant Gregori; a l’est, amb Santa Eugènia de Ter, Girona i Palau Sacosta; al sud, Vilablareix; i finalment per l’oest, Bescanó.

La xarxa hidrogràfica la configura bàsicament el riu Ter, que travessa el municipi d’oest a est i serveix de límit dels termes municipals de Salt amb Sant Gregori i Girona, establint la frontera nord del municipi. A més del riu Ter, la xarxa d’aigües superficials presenta altres elements: d’una banda, els desguassos naturals dels darrers contraforts de les Guilleries, que són la Maçana, el Marroc i el Rera Mus, que fineixen directament i indirecta al riu Ter, i de l’altra els regadius artificials que pengen de la sèquia Monar, que alhora connecta directament amb el riu Ter. Tots ells permeten regar la zona compresa entre el riu i la sèquia. Tret d’aquest petit espai agrícola delimitat pel riu i la sèquia, Salt és una gran àrea urbanitzada com a resultat d’un procés que tingué el seu moment més punyent durant la dècada dels setanta i vuitanta del segle XX.

Font: Ajuntament de Salt

Salt el trobem en la longitud i la latitud següents:

Lg: 2º 47′ 17”  Lt: 41º 58′ 31”