Festes

Ballada de sardanes (1928) CAT AMS 802

Salt és una vila rica en tradicions, en fires i festes. Algunes venen de molt antic i d’altres, en canvi, són més recents però no per això menys participatives o importants.

La gent de Salt es mou, s’associa i crea entitats culturals, esportives, socials, de veïns, polítiques… en un camí que ens porta al millor coneixement dels uns amb els altres, a l’acceptació de noves cultures i formes de viure. Per això és tant important la Festa Major com la més petita de les festes organitzada per la més petita de les entitats saltenques.

En el camp cultural, la vitalitat associativa a la ciutat és molt important i ho trobem reflectit en diverses entitats que són focus organitzadors d’activitats culturals i festes: castellers, gegants, diables, grups de teatre, agrupacions fotogràfiques, puntaires, corals, grups musicals, dansa, etc.

Tot això es tradueix en una gran riquesa de festes i activitats de les quals s’ha de destacar la Festa Major de Sant Jaume, però sense oblidar-nos de les festes d’ahir i d’avui: les festes de barris, de les escoles, les trobades de puntaires, les sardanes, la festa de l’arbre, el llibre gegant de la biblioteca, havaneres, campionats de botifarra i d’escacs, festivals de teatre, el Rocio, les botigues al carrer, el joc a les places, concerts, la cavalcada de reis, el carnestoltes, els Premis 3 de març, l’exposició de flors, Sant Jordi, la revetlla de Sant Joan, Mercataventura, la fira del Cistell, el Saltiró…

Festes:

Festa Major