1983 – 1989

  • 1983: Salt aconsegueix la independència. El Sr. Salvador Sunyer és elegit alcalde de Salt i ho serà fins al 1991. Inauguració de la Casa de Cultura i Llar de Jubilats “Les Bernardes”. El col·legi “Menéndez Pidal” canvia de nom, des d’ara s’anomena Col·legi Públic “La Farga”. Primer concurs de Monografies sobre el Poble de Salt, Xavier Sunyer i Emili Torrent en guanyen la primera edició. Neix, vinculada a Salt Sardanista, l’Agrupació Fotogràfica de Salt. Es crea a l’Ajuntament, el Servei Municipal de Català.
  • 1984: inauguració de la secció infantil de la biblioteca Jaume Ministral i Masià als locals del carrer Pius XII. Comencen les emissions de Ràdio Salt (emissora municipal). Creació del Patronat de l’Emissora Municipal.Inauguració de la Ludoteca (28 de juny). Inauguració de l’escola del Pla. Greu incendi en un bloc de pisos del carrer Major. Pau Masó, flequer de Salt, fa els models dels pans de la Torre Galatea. Creació del Patronat Municipal d’Esports. Primer concurs de foguerons. Primeres trobades per formar el Grup Rialles de Salt. “Llibre Blanc de l’Ensenyament a Salt” encarregat per l’Ajuntament (una de les conclusions de l’estudi és la necessitat d’una escola pública al Veïnat). Debat “Catalunya i Democràcia”. Jornades “Famílies acollidores”. Jornades sobre Educació Compensatòria. Adquisició i futura rehabilitació de l’edifici de Can Panxut. Es crea l'”Ateneu Saltenc de Can Panxut” i se n’aproven els estatuts. S’estableix l’obligatorietat de connectar-se a la xarxa municipal d’aigua potable. Aprovació del Reglament de la Policia Municipal. Creació del Servei de Policia Ecològica per a la protecció de medi ambient i del patrimoni natural. S’aprova l’ordenança de zones naturals i espais verds.
  • 1985: inauguració de la nova Casa de la Vila i del Pavelló Municipal d’Esports. Salt rep la Garlanda d’Or, per haver-se destacat en el món de la sardana. Arranjament del Mas Mota com a Centre Social de Base. Construcció de la Pista Poliesportiva de l’Escola Silvestre Santaló.
  • 1986: l’anomenat col·legi Silvestre Santaló Gran passa a anomenar-se Col·legi Públic Vallvera. Salvador Sunyer és elegit el primer president de l’Associació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Aprovació del Pla General d’Ordenació Urbana. Debat “Ciència i Futur”. Exposició “La vida quotidiana a Salt 50 anys enrera. 1936-1986”. Trasllat de l’arxiu Municipal al nou local de la Casa de la Vila.
  • 1987: el Sr. Salvador Sunyer és elegit, per segona vegada, alcalde de Salt. Entra en funcions el nou Jutjat de Salt. Inici de les obres del nou Centre d’Atenció Primària. L’ADAC atorga el II Premi a la Normalització Lingüística al Sr. Salvador Sunyer i Aimeric. Es constitueix la Junta de Regants de Salt i n’aproven els estatuts. Primera Festa de l’Esport. Creació del grup teatral “El Safareig”. Se signa el conveni per a la biblioteca infantil (futura Massagran).
  • 1988: Jornades d’estudi i reflexió “Salt al 2000”. L’Ajuntament de Salt homenatge Pau Masó i el nomena Fill Predilecte de Salt. Es crea la Comissió d’Agermanament Salt-Quilalí (web de Quilalí).
  • 1989: inauguració del Saló de Sessions i dependències annexes de la Casa de la Vila. Agermanament Salt-Quilalí. Urbanització zona Torre Mirona.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.