Ús públic d’imatges i documents

L’ús públic d’imatges i documents de l’Arxiu Municipal de Salt queda recollit en l’article 14 del Reglament de regulació de l’accés, la consulta i la reproducció de la documentació custodiada a l’Arxiu municipal i diu així:

Article 14. Sol·licitud de reproducció de documentació per a ús públic

14.1 La utilització de reproduccions de documentació de l’Arxiu per editar-la o difondre-la públicament s’haurà de fer constar expressament en la sol·licitud de reproducció, així com la finalitat d’ús i el caràcter de la publicació.

14.2 En qualsevol ús públic de reproducció de documentació de l’Arxiu s’haurà de fer constar obligatòriament en l’edició o difusió la procedència següent: Arxiu Municipal de Salt, o Arxiu d’Imatges de l’Ajuntament de Salt, segons correspongui. Quan es tracti de reproduccions d’imatges o de documents afectats per drets de propietat intel·lectual, també cal consignar el nom de l’autor, la data, la col·lecció o el fons, sens perjudici d’altres obligacions que es puguin establir amb l’Arxiu o que se’n puguin derivar quant a drets d’autor.

14.3 Resta prohibida qualsevol altra utilització de les reproduccions obtingudes per a finalitats diferents a les indicades en el moment de sol·licitar la reproducció.

14.4 L’Arxiu, en el cas de sol·licituds de reproduccions d’imatges o de documents afectats per drets de propietat intel·lectual sobre els quals no disposi de drets o autorització del titular d’aquests drets, no procedirà a lliurar la reproducció, excepte en el cas que el sol·licitant acrediti documentalment que ha estat autoritzat. En el cas d’obres de creació s’haurà de respectar la integritat de l’obra, sense poder transformar o realitzar cap tipus de muntatge que modifiqui l’aspecte o el contingut real del material reproduït.

14.5 Quan es tracti de documentació reproduïda fotogràficament, imatges, audiovisuals, sonors o qualsevol altre document gràfic afectat per drets de propietat intel·lectual la reproducció s’entendrà autoritzada per a un sol ús. Qualsevol altre ús haurà de ser autoritzat expressament.

14.6 L’Arxiu sol·licitarà la col·laboració dels usuaris per integrar en els seus fons exemplars d’obres editades amb reproduccions dels documents que custodia.

14.7 Les sol·licituds de reproduccions es formalitzaran en el model de document aprovat per l’Ajuntament.

14.8 L’Ajuntament es reserva el dret d’emprendre les accions legals que cregui oportunes en cas d’incompliment de les condicions establertes en aquest Reglament o altres acordades amb els usuaris i les usuàries.

14.9 La reproducció de documents podrà quedar subjecta al pagament previ dels corresponents preus públics vigents de l’Ajuntament de Salt. D’acord amb l’ordenança fiscal vigent, es podran obtenir exempcions al pagament d’aquests preus sempre i quan es tracti de finalitats d’interès per a la col·lectivitat.

14.10 Les dades de la reproducció de documentació s’incorporaran al fitxer específic del servei d’arxiu relatiu a la reproducció de documents.

Podeu consultar el Reglament sencer en aquest enllaç.

Preus públics 2016