Consultes

Què són?

L’Arxiu municipal de Salt facilita l’accés de qualsevol persona a la documentació que custodia de forma lliure, sotmesa, però, a les restriccions definides a la llei o les que es puguin establir per raons de conservació.

En els casos que sigui necessari, la persona interessada en la consulta haurà d’identificar-se i de justificar el seu interès en la documentació sol·licitada per escrit.

La documentació resta exclosa de préstec d’ordre extern i s’ha de consultar als locals habilitats per a aquesta finalitat.

Qui pot demanar una consulta?

D’una manera general, totes les persones a títol personal o en representació de qualsevol persona jurídica legalment constituïda tenen dret a accedir als documents i només pot ser denegat en aplicació de les limitacions legalment establertes.

L’accés a la informació dels procediments administratius en tràmit es regeix pel que determina la legislació sobre règim jurídic i procediment administratiu i el canal per sol·licitar-la és mitjançant el Portal de Transparència de l’Ajuntament de Salt.

Com fer-les?

Presencialment a l’Arxiu dins de l’horari previst per a l’atenció al públic. En casos excepcionals es poden establir altres horaris de consulta.

Per telèfon: 972 249 191 extensió 1209 (consultes) o extensió 1206 (direcció)

Per correu electrònic: ARXIU@salt.cat

Quan fer-les?

En qualsevol moment.

Cost

L’accés a la informació pública és gratuït.

L’expedició de còpies i la transposició a formats diferents de l’original poden restar subjectes al pagament d’un preu públic estipulat per les Ordenances Fiscals vigents.

Terminis de resolució

Les consultes presencials sobre els fons custodiats a l’Arxiu s’atenen de forma immediata o, si no és possible atendre-la per motius de disposició de la documentació, el termini màxim per resoldre la petició de consulta és de 10 dies.

Les consultes realitzades mitjançant telèfon, correu electrònic o sol·licitud escrita es responen en un termini màxim de 10 dies.

Restriccions

El dret d’accés a la informació pública només pot ser denegat o restringit per les causes expressament establertes per llei:

  • si el coneixement o la divulgació de la informació comporta un perjudici per a la seguretat pública; la investigació o la sanció de les infraccions penals, administratives o disciplinàries; el secret o la confidencialitat en els procediments tramitats per l’Administració pública, si el secret o la confidencialitat són establerts per una norma amb rang de llei; el principi d’igualtat de les parts en els processos judicials o la tutela judicial efectiva; els drets dels menors d’edat; la intimitat i els altres drets privats legítims o per al secret professional i els drets de propietat intel·lectual i industrial.

També pot ser denegada la consulta, especialment en documents de fons privats, si així es va establir en la clàusula de donació per part del dipositant, o per raons de conservació.

Petició de consulta de documentació d’accés restringit: aquí

One thought on “Consultes

  1. Bones festes i bon dia. Estic buscant noticies del Club21 regit per Jaume Melendez Salvador sobre les dècades 80, 90 i 00. També els programes de les festes del carrer Pere coll i güito. Ha veure si em podeu ajudar. Gràcies

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.