1990 – 1999

 

  • 1990: inauguració de la biblioteca d’en Massagran. Es crea una secció de Formació Professional. Un incendi destrueix el Supermercat Maxor. Perllongació del pg. dels Països Catalans cap a Bescanó, amb l’obertura d’un nou pont sobre l’autopista. Remodelació de la plaça del Veïnat. S’aprova el Reglament d’ús del català a l’Ajuntament. Ricarda Viladesau guanya el premi Mestre Conrad Saló amb la sardana “Salt Sardanista”. Visita de l’alcalde de Quilalí, senyor Jaime Vázquez. Urbanització dels carrers Francesc Macià, Pep Ventura i Ramón y Cajal. Desenvolupament del Pla Maçana. Obertura del nou Centre d’Assistència Primària.
  • 1991: el Sr. Xavier Corominas i Mainegre és elegit nou alcalde de Salt. Inauguració del Col·legi Públic del Veïnat (Gertrudis Moret). El Col·legi Públic Vallvera acull les aules del centre de Formació Professional. Inauguració de les dependències de la Policia Municipal. Nova llar de jubilats a Les Bernardes. Felip de Camps i de Subirats, Baró d’Algerri-Marquès de Camps, diposita a l’Ajuntament de Salt l’Arxiu Patrimonial dels Marquesos de Camps. Descoberta de la necròpolis de la plaça de la Vila. La Generalitat presenta un estudi d’impacte ambiental pel pas del TGV a Salt. Obertura d’una primera exposició inaugural al Museu dels Recursos Hidràulics-Museu de Salt. Millores a les Deveses, la font del Paradís, bancs i taules del Pla dels Socs i al mirador de la Quitranera. Nova plaça de Catalunya.
  • 1992: el Sr. Salvador Sunyer és elegit Fill Predilecte de Salt. L’escola Guimerà tanca les seves portes. s’implanten els ensenyaments de Formació Professional de Salt. La Coma Cros suspèn pagaments. Un incendi destrueix una de les fàbriques de la Gassol. L’alcalde Xavier Corominas va a Nicaragua per signar l’agermanament entre Salt i Quilalí.
  • 1993: obertura d’un centre de joves a l’antiga estació del tren d’Olot. Obertura del carrer i de la plaça Vicens Vives.
  • 1994: Salvador Sunyer rep la Creu de Sant Jordi, en reconeixement de la seva defensa de la nostra llengua i cultura.
  • 1995: el Sr. Xavier Corominas és reelegit alcalde de Salt. Salvador Sunyer rep el Premi Ramon Aramon i Serra per la seva tasca a favor del català. Inauguració de la residència per a la tercera edat “Les Vetes”. Reurbanització del Sector Centre.
  • 1996: delimitació del polígon de l’espai lliure de les Filadores. Enllaç de la perllongació del pg. Marquès de Camps. Es crea la colla castellera “Marrecs de Salt”. Projecte del pg. Països Catalans, tram Marquès de Camps-Girona. Reurbanització del carrer Major, tram Francesc Macià-Girona. Pla especial d’ordenació de l’illa situada a la cruïlla del pg. Països Catalans i el pg. Marquès de Camps. Conveni amb l’Institut Català del Sòl per al desenvolupament de la gestió del Pla Parcial Maçana. Pla Integral de Desenvolupament de Quilalí. Pla especial del Vial Perimetral Sud. Atorgament de la Medalla del President Francesc Macià a Alfons Moré i Paretas. Inauguració de l’exposició permanent “El Salt de l’aigua” al Museu de l’Aigua. Inauguració de la seu de la Universitat Oberta de Catalunya a la Casa de Cultura Les Bernardes.
  • 1997: Alfons Moré és nomenat Fill Predilecte de la Vila de Salt. Projecte d’urbanització del pg. Marquès de Camps. Projecte de remodelació de la plaça de Sant Jaume. Conveni amb l’Institut d’Assistència Sanitària en relació a la implantació del nou Hospital General a Salt. Projecte de construcció d’una deixalleria de residus. Modificació del Pla parcial d’ordenació del sector Maçana. Modificació del Pla especial del sector Autopista. Inauguració de l’Escola de Belles Arts a l’edifici de l’antiga guarderia de la fàbrica Gassol. Inauguració del Teatre de Salt.
  • 1998: signatura de l’agermanament amb la ciutat alemanya de Lingen. Salt és designat seu tècnica del projecte ALBA-TER/AVE, dins el projecte europeu “Terra”. Projecte de reurbanització del carre Major, tram c/ Francesc Macià-c/Vilablareix. Adhesió a la Carta d’Aalborg, de ciutats europees per a la sostenibilitat. Projecte de remodelació del carrers Roca Delpech i Xavier Montsalvatge. Conveni urbanístic amb l’INCASOL en relació a l’adquisició de l’antiga fàbrica Coma-Cros. Conveni amb RENFE pel soterrament de la línia d’alta tensió que discorre pel terme municipal. Aprovació definitiva dels Estatuts del Consorci ALBA-TER/AVE. Protocol amb la Junta d’aigües sobre la pràctica de la navegació amb piragua pel riu Ter. Donació feta per Òscar Ribas i Reig, excap de Govern d’Andorra, del document amb el primer parlament pronunciat en llengua catalana a l’Assamblea de les Nacions Unides. Col·locació de la primera pedra del nou Parc Hospitalari de Salt. Adhesió a la crida redactada per la Comissió Catalana per al 50è aniversari de la Declaració dels Drets Humans. Signatura del protocol d’agermanament amb la ciutat alemanya de Lingen [+], [+].
  • 1999: el Sr. Jaume Torramadé és elegit alcalde de Salt. Commemoració del 550è aniversari del Privilegi de Salt